האם מותר לדחות מקווה?

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 08/01/23 10:43 טו בטבת התשפג

שאלה

הי, הייתי אצל הרופאה והיא אמרה לי שאני צריכה לקחת פתילות בא״מ בגלל פצע, הבעיה היא שמתי ששמים את הפתילה אסור לעשות את המצווה, השאלה היא אם כשמגיע זמן הטבילה אז צריך לטבול אפילו אם לו נוכל לעשות את המצווה באותו יום, או שצריך לדחות הפסק טהרה ומקוה עד 7 ימים לפני שמסיימים לקחת את הפתילה, או שכשיגיע זמן המקווה לטבול להפסיק לקחת את הפתילה ליום ואז להמשיך אבל זה יכול להיות מסוכן בגלל שזה רעיל.

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה,

במקרה שלכם, אין סיבה לדחות את הטבילה אלא לטבול בזמן, אך לא לקיים את המצווה באותו הלילה, בגלל המשחה שאת אומרת שהיא רעילה.

כמובן כל דחיית מקווה / קיום המצווה, צריכה להיות תמיד בהסכמת שני בני הזוג.

בשורות טובות