ונשמרתם מאוד לנפשותכם

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 06/01/23 10:55 יג בטבת התשפג

שאלה

שלום לרב!

מדוע יש אנשים חרדים ודתיים המעשנים? זה לא עובר על איסור ונשמרתם מאוד לנפשותיכם?

תודה רבה שוב לרב

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

צדקת בדברך. כשם שיש אנשים ששותים קוקה קולה ויש ששותים משקאות ממותקים למרות הסכנה שבכך, וזה ידוע שיש הרבה דברים מסוכנים ואנשים עושים בגלל שקשה להם להתאפק מדברים ממותקים, משכרים וסמים.

אשרך שאתה יודע ונזהר בכך ויש לעודד את כל הסובבים אותך להמנע מדברים מסוכנים (עישון, משקאות חריפים, ממותקים וכו').

שבת שלום

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ