כשרות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 03/01/23 23:39 י בטבת התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני מעוניינת להכין עוגה למדרשה שלי והבנתי מהרב שהיא מחוייבת להיות כשרה מהדרין.

אני מגיעה מבית מסורתי כך שאני לא בקיאה בהלכות חוץ מניפוי הקמח ושבירת הביצים לצורך בדיקה שאין דם בה. האם האפיה תחשב עבורי מהדרין אם אשתמש בטוסטר אובן שלא אפיתי בו בשר מעולם? ואשתמש בתבנית חד-פעמית, כלים חדשים חד פעמיים? על מה יש צורך להשגיח ולשים תשומת לב?

תודה רבה על המענה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כל מה שכתבת זה מצוין, ברור שעוגה כזאת תהיה למהדרין. אלא שיש לבדוק עוד מניין המוצרים (שמן, קמח, אבקות אפיה, וכו') האם גם הם מהדרין לדעת הרב של המדרשה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ