חזרה בתשובה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 30/12/22 12:01 ו בטבת התשפג

שאלה

בס״ד

שלום וברכה יש לי מספר שאלות בנוגע לתשובת המשקל ואדם המעביר על מידותיו

1)האם תשובת המשקל כמוה כתשובה מאהבה?

2)מה ההבדל בין תשובת המשקל לאדם המעביר על מידותיו?

3)אדם שמעביר על מידותיו האם ינצל מחיבוט הקבר?

תודה רבה ושאו ברכה מאת ה׳

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. תשובת המשקל זה קבלת עונש, תשובה מאהבה היא מצב שלא יבוא לחטא כלל.

ב. המעביר על מדותיו זו צורת התנהגות עם בנ"א, ומי שרואה להם זכות לא נענש, אבל אין כאן תשובת המשקל שהיא בעצם קבלת העונש שהיה צריך לתת לעושה עוול.

ג. כתוב שמכפר עליו ולא הוזכר חיבוט הקבר, אבל המעביר על מדותיו צריך שיעשה עצמו כשיריים לעם ישראל, לא יהיה נחשב בעיניו כלל, דהיינו יגיע לענווה גדולה במיוחד, כמבואר בגמ' ר"ה יז ע"א.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ