תענית דיבור בימי השובבים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/12/22 10:01 ג בטבת התשפג

שאלה

לכבוד הרב שלום.

לקראת ימי השובבים ההולכים ובאים אלינו, רציתי לשאול שאלה בקשר לתעניות דיבור שרציתי לעשות בימי שני וחמישי.

האם תענית דיבור שעושה אדם יחיד לבדו ומנסה לקרוא כמה שיותר תהילים, יכולה להחשב לו גם כ - 65,000 תעניות?

אני קצת מבולבל, וממש צריך עזרה בנושא, אני רק נער עלוב שחטא, ולא מבין את כל התיקונים האלה.

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

בתור: "נער עלוב שחטא ולא מבין את כל התיקונים האלה" אל תחפש תיקונים באינטרנט.

תחפש רב ממשי (לא וירטואלי) שיש לך בו אמון. תגש אליו, תפרט לפניו את החטאים שאתה רוצה לתקן ותתייעץ אתו מה לעשות כדי לתקן את החטאים שלך.

אני מעריך שיש דרכים אחרות לתיקון חטאיך, לאו דווקא תעניות דיבור בימי שני וחמישי.

בהצלחה!