היריון במהלך גיור

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/12/22 16:18 ב בטבת התשפג

שאלה

שלום רב,

אני יהודי ואשתי נמצאת בתהליך גיור (כבר למעלה מ-4 חודשים) ועתידים ב״ה להגיע לבית הדין בחודש יולי 2023.

1. האם על אף שטרם התחתנו כ-דת משה וישראל מותר להיכנס להיריון? האם בית-דין לא ייראה את ההיריון בעין יפה מאחר והגיור טרם הושלם?

2. האם גיור תקף גם לתינוק או לאישה בלבד?

תודה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

1. מן הדין יהודי לא אמור לחיות עם גויה, וודאי לא להביא אותה להריון ולהוליד ממנה ילדים. לכן ברור שבית הדין לא יראה זאת בעין יפה.

2. הגיור תקף גם לתינוק. אישה שמתגיירת בהריון, הוולד הוא יהודי מלידה.