תבניות/רשת תנור משותפות לבשר וחלב

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 29/12/22 20:31 ה בטבת התשפג

שאלה

שלום,

לעניין מאכלים ע"ג תבנית/רשת תנור -אודה למענה כיצד ניתן להשתמש בתנור (בתבנית/רשת) ומה דין התבנית/רשת ודין המאכלים -

1. האם ניתן להשתמש באותה תבנית/רשת למאכלי בשר וחלב אם כל מאכל נמצא בתוך כלי על התבנית/רשת ולא מונח עליהן באופן ישיר? לדוגמא קערת עוף או מגש לפשטידה (כמובן לא יחד). ואם כן, האם יש זמן המתנה?

2. בבישול מאכלים פרווה הנמצאים באופן ישיר ע"ג התבנית/רשת, אשר הוכנו עם כלים בשריים/חלביים - מה דין התבנית/רשת ומה דין המאכלים לאור שימוש הכלים בהם הוכנו? לדוגמא - ירקות, בצק, דג וכו'..(סכין, קרש חיתוך ועוד...) והאם ניתן לבשל בתבנית זאת גם מאכל בשר/חלב שנמצאים בכלי (לא ישירות על התבנית/רשת) ולבשל לאחר מכן שוב דברי פרווה? כלומר, המאכל פרווה ע"ג התבנית/רשת ישירות והבשר/חלב בתוך כלי על התבנית/רשת והבישול לסירוגין.

3. בבישול מאכל פרווה בתבנית/רשת (הן בתוך כלי או באופן ישיר), ובו זמנית בישול מאכל בשרי/חלבי בתבנית/רשת אחרת (בתוך כלי או באופן ישיר) - מה דין המאכל פרווה והתבנית?

תודה על המענה.

תשובה

שלום וברכה

לא אגלה דבר חדש אם אומר שיש שיטות שונות.

וכך נראה לי:

א. אין כל בעיה ברשתות כי אוכל לא מונח עליהן, כי אם כלים. אין צורך בזמן המתנה.

לא הבנתי את המציאות של השאלות הבאות.

כל טוב