סגולה לחנוכה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 20/12/22 21:30 כו בכסלו התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב לפני כחודש עשיתי בדיקה חשובה ואני אמורה לקבל תשובה.

קראתי שמי שיש לו בדיקה חשובה או טיפול רפואי. יש סגולה לבחור יום בחג החנוכה ולא לעשות בו כל מלאכה ולעסוק בתורה ויש הבטחה שיתבשר בשורות טובות.

אשמח לדעת מה הכוונה בלא לעשות כל מלאכה? על מה האיסור?

תשובה

שלום

אינני מכיר סגולה זאת, ובכלל נראה לי שהסגולה הטובה ביותר היא תשובה, תפילה וצדקה.

רק שימי לב שאין מה להתפלל על תוצאות של בדיקה שכבר נערכה, אלא התפילה צריכה להיות על כך שהקב"ה ישלח את ברכתו ורפואתו לכל מה שצריך.

בע"ה שתהיינה בשורות טובות וחנוכה שמח