עידן

חדשות כיפה הרב אייל בן דוד 27/12/22 11:27 ג בטבת התשפג

שאלה

היי כבוד הרב בגמר המונדיאל אהדתי את ארכנטינה ורציתי ממש שהם ינצחו זה היה מאוד חשוב לי הניצחון זה ולכן רציתי לקבל עזרה מבורא עולם אז קראתי תהילים בזמן המשחק ובסוף נדרתי שאם ארכנטינה ינצחו אני לא אעשה זרע לבטלה במשך כ100 יום ואני אניח תפילין מתי שצריך באותם ימים אלה נדרים שאני חושב שאני יכול לעמוד בהם השאלה היא האם יש בעיה עם משהו במה שעשיתי אם זה בקריאת תהילים בזמן משחק או או הנדרים שנדרתי?

תשובה

שלום וברכה.

קריאת תהילים היא חשובה מאוד.

נדרים הם דבר חמור מאוד. לכן לא כדאי לנדור מחשש שמא לא יוכל לקיים.

אבל אחרי שנדרת ובע"ה תשמור את הנדר ייחשב לך למצווה.

ה' יברך אותך ויזכה אותך לעלות מעלה מעלה.