שנת אבל על אבא חורג שהיה כמו אבא בשבילי 49 שנים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 21/12/22 15:03 כז בכסלו התשפג

שאלה

אני שואלת בשביל אמא שלי סבא שלי החורג ניפטר אתמול הוא היה כמו אבא בשבילה גידל אותה מגיל 3 שלה

אחותי מתחתנת בחודש פברואר האם עקב שהיא יושבת שבעה עליו היא מחוייבת בשנת אבל למרות שהוא לא אב ביולוגי שלה?

בבקשה תעזרו לי ותענו לי מהר שאוכל להרגיע את נפשי המודאגת והכואבת

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אמך איננה חייבת לשבת שבעה, אבל היא יכולה מדין הכבוד והנימוס כלפי האב החורג. אין לזה קשר עם החתונה. ובכל מקרה אפילו מי שאבל על אביו ואמו הולך לחתונת בנו או בתו. כך שאין לאמך דין של שנה ובודאי לעניין חתונה אין צורך להחמיר.

חנוכה של אורה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ