קבלה על שמירת הברית

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/12/22 08:52 כד בכסלו התשפג

שאלה

קיבלתי על עצמי בשיעור תורה לשמור על הברית תקופה מסוימת אבל לא אמרתי בלי נדר ואני שורד ביינתים יפה ברוך השם ביום יום משתדל גם לשמור על העיניים כמה שיותר. אבל לצערי הגעתי לידי קרי לילה אני מחזק את עצמי וממשיך בתקופה אבל מה לעשות עם הקרי ואם חס וחלילה אפול שוב השאלה אם זה נדר? אם אצטרך לעשות התרת נדרים? איך עושים את זה ומה עליי לעשות? זה קצת מטריד אותי.

תודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום רב,

לקבל על עצמך, בלי לומר "בלי נדר" זה יכול להיחשב נדר, לכן לעולם אל תקבל על עצמך דבר בלי לומר בקול "בלי נדר".

עם זאת קשה להאשים אדם על קרי לילה. מפני שאין לאדם שליטה מלאה על מה שקורה לו בלילה.

כדי לא להיות מוטרד אני מציע לך מצד אחד לפנות אל רב ולעשות התרת נדרים.

מצד שני להמשיך לשמור ברית 'בלי נדר' - ולא להיבהל מקרי לילה - זה לא לגמרי באחריותך לכן אתה לא צריך להאשים את עצמך בקרי לילה.