מה מהות הדור הנוכחי?

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 18/12/22 06:40 כד בכסלו התשפג

שאלה

שבוע טוב כבוד הרב

יש לי הרגשה שככל שעובר הזמן אנחנו מאבדים עוד ועוד חלקים מהזהות שלנו

אני שומע ורואה את שנאת הדת, את הצחוק מהדת איך כל אדם שמאמין בבורא העולם הוא פשוט אדם מוזר ולץ

רואה איך גויים שהגיעו לכאן בטענה שהם יהודים מרשים לעצמם להרים ראש ולהביא לכאן חגים של גויים ותוקפים/פוגעים ומזלזלים בדת ישראל שהיא הבסיס לזכאות על האדמה הזאת.

ילדים קטנים יודעחם יותר מה זה קריסמס מאשר חגי ישראל, העיר תל אביב ורוב אנשיה פשוט מדאיגים בדעותיהם ובקיצוניות

פשוט מפחיד מה יקרה לעם ישראל ולדת ישראל

תשובה

שלום

בהחלט ישנן תופעות רוחניות מאוד קשות לא פשוטות (אם כי ראוי לזכור שגם עולם התורה הולך וגדל באופן מופלא, וישנם גם המונים ששבים בתשובה אל דרך התורה והמצוות).

אבל כידוע חז"ל כבר צפו לנו (למשל בסוף מסכת סוטה) את התופעות הרוחניות הקשות שיופיעו לקראת הגאולה השלמה.

אני מציע ללמוד את מאמר 'הדור' של הרב קוק זצ"ל, וגם את איגרת תקנ"ה שלו (וכן דברים שנאמרו או נכתבו על הדברים הללו).

תפקידנו הוא להאמין בעם ישראל, בקדושה ובסגולה שנמצאות בו, ובתהליך הגאולה שאנו נמצאים בתוכו כבר מאתיים שנה, וכמובן להוסיף עוד לימוד תורה בהעמקה, ותגבורת תוספת קדושה וטהרה ושמירת כל המצוות.

בהצלחה רבה