הוצאת זרע לבטלה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/12/22 19:28 כד בכסלו התשפג

שאלה

שלום,

אני לא מצליח להפסיק להוציא זרע לבטלה, אני דתי בן 35 לא נשוי ואני מוציא זרע לבטלה פעם בשבוע.

אני מפחד מהעונש.

יש לך המלצות מה לעשות?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אני לא יודע מה דנים בשמים. אבל אני יכול לציין לפניך שיש לך זכויות רבות, עצומות.

אני יודע מה חז"ל אומרים (מסכת פסחים דף קיג ע"א) על רווק שאינו חוטא עם אישה:

"אמר רבי יוחנן שלשה מכריז עליהן הקדוש ברוך הוא בכל יום על רווק הדר בכרך ואינו חוטא..."

"דרש רבא מאי דכתיב הדודאים נתנו ריח אלו בחורי ישראל שלא טעמו טעם חטא..."(עירובין כ"א ב')

יש לך הרבה מאוד זכויות בשמים. המון זכויות, על כל הפעמים שאתה עומד ביצר ולא חוטא.

יפה וטוב להשתדל לפי כוחך להתקדם יותר ויותר בשמירת הברית אבל לא בגלל פחד מעונש אלא כדי להוסיף לעצמך זכויות.