חטא האדם הראשון

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 16/12/22 12:02 כב בכסלו התשפג

שאלה

כבוד הרב שלום רב. מה היה קורה במידה ואדם לא היה אוכל מפרי עץ הדעת למרות אהבתו ורחמיו על עונשה של חווה? הרי היא בגדה בו פעמיים, אכילת הפרי + התעברה מה'נחש', ממנו הביאה את קין לעולם, על פי שנאמר 'ואדם ידע את חווה', ידע שקין אינו בנו.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

חז"ל הדריכו אותנו לא לעסוק בכל מה שקרה בששת הימים הראשונים שהם כלולים במעשה בראשית. על כן דיינו במה שכתוב בתורה ובמדרשי חז"ל וכפי שפרשו הראשונים, אבל אל לנו לעסוק במה היה קורה אילו, אלו דברים שלא נדעם עד שיבואו הדברים לידי גלוי.

שבת שלום

חנוכה של אורה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ