קשר לקב"ה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 30/05/23 17:55 י בסיון התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב

לפני בערך שנתיים קרה לי איזה שינוי בחיים והתחלתי להתקרב לקב"ה משמעותית,הרגשתי שהוא נמצא איתי בכל צעד שאני הולך,הרגשתי שהוא לא יעזוב אותי אף פעם והוא הראה לי את זה בכל מה שביקשתי וגם שלא קיבלתי את מה שרציתי,הרגשתי שהוא איתי ושהוא לא יתן לי ליפול, הייתי מתפלל ומתכוון למילים שלי בתפילה ומתרגש כל פעם שאני צריך להתפלל.

בשנה האחרונה,אני כבר לא מרגיש אותו דבר,

אני כן מתפלל,אני כן משתדל להיות כמה שיותר קרוב אליו,אבל הכל נעשה בצורה טכנית מאוד.אני לא מתרגש מהתפילה ואני לא מרגיש שהוא איתי כמו פעם,אני יודע שהוא שומר עליי אבל ביום יום אני לא מרגיש את החיבור שהיה לי איתו ואני מתגעגע לזה,אני כבר לא מתכוון בתפילות לא משנה כמה אתאמץ ואני מפחד מהעתיד אני כבר לא יודע מה לעשות כבוד הרב כי מצד אחד אני רוצה להיות הכי קרוב אליו שיש ומהצד השני אני לא מרגיש שהוא רוצה להיות יותר קרוב אליי מרגיש שהכל נהיה טכני.

בהתחלה אמרתי שזה נסיונות,אבל אני מרגיש שזה מעבר כן נסיון זה חד פעמי פעם בכמה זמן אצלי אני מרגיש שזה מתמשך כבר תקופה.

אני אשמח אם תוכל לתת לי עצות כבוד הרב

תשובה

שלום לך,

הקב"ה ברא את העולם כך שלאדם יש בחירה חופשית מוחלטת לעשות טוב או רע.

לפי דבריך הקשר שלך לקב"ה הוא תלוי בהרגשתך, אתה זקוק להרגיש שאתה נענה, אלא שזה הופך את הקשר שלך כאשר אתה במרכז ולא השם יתברך. אם אינך מרגיש אז קשה לך.

התשובה היא לימוד מחשבה ומוסר - להבין שאנו 'עובדים' אותו ולא הוא עובד אצלנו ולכן אין אנו מצפים למענה או להרגשה של מענה.

עליך להתקרב אליו ללא תנאי. בדומה לאדם שסועד זקן אשר אינו מגיב ואינו מתפקד

שיהיה לך בהצלחה

דוד לוי