מחשבות רעות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 14/12/22 10:25 כ בכסלו התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב יש לי מחשבות רעות מאוד

כאילו זה מחשבות שאני לא רוצה לחשוב אבל בכח אני חושב על זה כמו נגיד מחשבות לא צנועות או שאני מורד בה' ואומר עליו דברים לא טובים או חושב עליו דברים לא טובים

אבל אני לא מתכוון לזה בכלל אני פשוט

שונא את עצמי שזה ככה

אולי יש לי בעיה פסיכולוגית ואני צריך לבדוק אותה

תשובה

שלום אח יקר

ראשית, הרבה הרבה יותר גרוע מהמחשבות האלה, זו העובדה שאתה שונא את עצמך.

חס וחלילה, חס ושלום.

אתה אהוב לפני הקב"ה ששמח בך כמו אב ואם על בנם היקר. תראה כמה טוב יש בך. תראה כמה כואב לך על המציאות החסרה. זה הדבר שהכי יקר בעיני הקב"ה. זה מלמד על מי אתה באמת.

ובאמת, מכיון שהמחשבות האלה באות לך בעצמם ואתה לא מתכוון לזה, אין שום תביעה כלפיך לגביהן. זה נחשב אונס.

כאשר מגיעה מחשבה כזאת, אל תילחם בה, אלא פשוט תסיח דעתך למשהו אחר, או שתיתן לה לעבור.

מה שבאחריותך זה מה שבבחירתך, כלומר להשתדל לשמור על העיניים, לעסוק כפי יכולתך (בנחת) בדברים של קדושה, תורה ותפילה.

ככה לאט לאט יוצרים שגם החלקים היותר עמוקיםפ של ההכרה משתנים, ופחות ופחות מחשבות כאלה יגיעו.

יחד עם זאת, אם אתה מרגיש שאתה ממש לא מצליח להשתלט, וזה ממרר לך את החיים, אז בהחלט יש מקום לשקול לפנות לגורם מקצועי מתחום הטיפול הרגשי, כדי לקבל סיוע.

בהצלחה (ומוזמן לכתוב שוב)