טעות בהקראת שם האם של הנפטר

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 16/12/22 12:15 כב בכסלו התשפג

שאלה

שלום רב ,

אביה של אישתי נפטר לפני כ 5 חודשים ותרמנו סכום מכובד לערב תורה עם סעודה בו הזכירו בתחילת הערב את שם הנפטר , לצערי נפלה טעות ובמקום להקריא את שמו - ניסים בן יהודית ומשה , הקריאו ניסים בן יהודה ומשה .

הטעות היתה שלי כשמסרתי לרב את שם אימו של הנפטר מס' ימים לפני .

האם עקב הקראת שם אימו של הנפטר בצורה לא נכונה , למעשה כל התרומה ומטרת העילוי היתה לבטלה , האם הטעות לא עזרה לעילוי הנשמה .

אודה על תשובתכם

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אתם הקדשתם את הסעודה לכבוד חמיך, בזה הסעודה נקבעה לעילוי נשמו, מה שהכרוז אמר בזמן מסויים איננו מחייב כלל, זו הכרזה בעלמא, אבל הסעודה נקבעת על פי בעלי הסעודה שתרמו אותה. על כן הסעודה היא לרצון ובודאי דברי התורה הם לתועלת ולטובת הנפטר החשוב ר' ניסים בין יהודית ומשה ז"ל ואין לחוש כלל וכלל. ויהי רצון שיפעל טוב עבורכם ועבור כל כלל ישראל.

שבת שלום וחנוכה של אורה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ