אפשר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/12/22 18:36 יח בכסלו התשפג

שאלה

אפשר לתת עונש מוות גם ליהודים נכון אם הם מאפיונרים יותר טוב חיסול המוני נגד ארגוני פשיעה כולל הבדואים

תשובה

בס"ד

שלום רב,

לדעתי צריך להיזהר מאוד בעונש מוות. אין הבדל אם הנאשם יהודי או לא.

כאשר יש חס ושלום, טעות במשפט מוות, לא ניתן להשיב את המת. לכן עונשי מוות צריכים להיות על פי משפט זהיר ומדויק.

רק השבוע פורסם מקרה של משפט שדה וגזר דין מוות ('פרשת טוביאנסקי'*) במלחמת העצמאות שהתברר מאוחר יותר כטעות. אבל את המת לא ניתן להחיות בחזרה!

*https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A4%D7%A8%D7%A9%D7%AA_%D7%98%D7%95%D7%91%D7%99%D7%90%D7%A0%D7%A1%D7%A7%D7%99