אינטואיציה חזקה מאוד לגבי התנהגות בעלי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/12/22 11:42 כח בכסלו התשפג

שאלה

שלום אני נשואה כ13 שנה ולנו חמישה ילדים. אני חושדת שבעלי בוגד בי וזו לא הפעם הראשונה שזה קורה. עד כה כל אינטואיציה שהייתה לי התבררה כנכונה .

ראיתי כבר תקופה שבעלי התכתב עם מישהי ''מהעבודה'' ובין התכתבויות היו מעט צחוקים. איזהשהוא יום רציתי לגשת לשאול אותו מה פשר העניין וכשרציתי להראות לו את. ההודעה הנ''ל גיליתי שהוא פוט מחק את כל ההתכתבוית ושלא ניתן לשחזר.

אני מפורקת

כל פעם שאני מנסה לדבר על זה הוא צוחק לי בפרצוף. וזאת אני מתעצבנת. והוא אומר שאני מביאה לו רק דיכאון.

אני כבר תקופה התרחקתי ממנו כי זה גורם לי לסלידה . הוא לא מבין למה אז הסברתי בגלל זה והוא צוחק...

למה זה מצחיק ?

שאלתי למה מחקו והוא ענה ''סתם'' או ''ככה...'' אז יש לי שאלה - למה התכתבויות של גברים הוא לא מוחק ?

ברור לי שאם הוא בוגד בי הוא לא יודה כי הוא יודע שזה הקו האדום שאסור לחצות מבחינתי. חשוב לי לציין אנחנו שומרים תורה ומצוות .

הוא עוד טוען שכדאי ללכת ליועץ זוגי. על מה ? על זה שהוא מתכתב עם נשים? אני לא מעוניינת ביועצת... בתחילת הנישואין היינו והיא אמרה שבעלי זקוק לטיפול לבד בלעדיי .

קשה לי והוא רק מקשה ...

תשובה

שלום וברכה

כואב מאוד מאוד לקרוא את מה שאת כותבת.

נראה מתוך הדברים שלך עצמך כי אכן טוב יהיה לכם אם תעצרו רגע, ותחליטו לכונן ביניכם ברית מתחדשת.

כי כעת אתם נמצאים בשלב בו אתם מחליפים טענות האחד כלפי השני, ובדרך כלל לא צומח מזה שום דבר טוב.

יחסים בין בני זוג הם ריקוד משותף, ואם האחד מתרחק בדרך כלל השני מתרחק ממנו, והגלגל ממשיך להרחיק את הראשון, וממילא גם השני מתרחק עוד ועוד.

אני לא מכיר דרך אחרת להפסיק את הרעילות הזו בחיי הנישואין מלבד רצון משותף של בני זוג לפתוח מחדש את חייהם.

ובדרך כלל, זה תפקידו של הייעוץ הזוגי. לא להטיף לך מוסר. גם לא לו. אלא לחפש ביחד דרכים שאתם מסוגלים להתחיל את הקשר העמוק ביניכם מחדש.

לכן, אולי כדאי לעשות זאת. כדי שלא תחיי באופן מתמיד תחת צל הבגידה; כדי שהוא לא יחיה תחת צל החשדנות. כדי לפתוח ולא לסגור.

כל טוב