חנוכת בית בחנוכה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 12/12/22 17:55 יח בכסלו התשפג

שאלה

שלום רב

בשעה טובה זכינו לרכוש דירה ואנו רוצים לעשות חנוכת בית וקביעת מזוזה בחנוכה.

האם יש סדר קדימות בין המצוות: קודם מזוזה ואח"כ נר חנוכה או ההפך?

תודה רבה

תשובה

שלום לך ושיהיה הכל בשעה טובה בעזרת ה'

יש להדגיש שכאשר נכנסים לגור אזי יש לקבוע מזוזה באופן מיידי ועדיף עוד לפני שנכנסים ממש לדירה, עוד לפני טקס של חנוכת בית וכדו'. כיון שכך אני חושב שעדיף להקדים את קביעת המזוזה להדלקת נר חנוכה, ואם אי אפשר לקבוע מזוזה לפני חנוכה, אפשר לקבוע מזוזה לפני השקיעה, ולהדליק נרות בזמן

בהצלחה רבה

טוביה

מוקד חברים מקשיבים