מספר שאלות - כשרות, קעקוע חלום וביטחון

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 11/12/22 12:39 יז בכסלו התשפג

שאלה

כבוד הרב שלום.

יש לי מספר שאלות .

1. אם אני מבשלת במחבת מאכל בשרי האם מותר להכין בו חביתה ולאכול אותה עם גבינות?

2.ב"ה בשנתיים האחרונות אני מאד מתחזקת בתשובה,לצערי הרב בעוונותי עשיתי קעקוע,האם מותר להסירו? או שההסרה נחשבת שוב להשחתת הגוף?

3. עשיתי בדיקה חשובה ואני אמורה לקבל תשובה בשבועיים הקרובים.

חלמתי על סבתי ז"ל שהייתה שמחה בחלום ,אבל בחלום היה קיא שלה ושטפתי אותו.

ישנו אתר שנקרא פירוש חלומות לפי הקבלה נכנסתי וקראתי שחס וחלילה זה חלום לא טוב.

האם אתר זה אמין? נכנסתי לפחדים.

אני רוצה לציין שיום לפני אני ואמי דיברנו על סבתי.

האם צדקה ותפילה יוכלו לעזור?

דבר נוסף אשמח לדעת מה כדאי לקרוא על מנת להסיר חרדות מנפש האדם ולבריאות הגוף.

תודה רבה וכל טוב!

תשובה

שלום

1. בהנחה כמובן שהמחבת נקייה -

בתוך 24 שעות מבישול הבשרי:

לספרדים לא מכינים מלכתחילה כדי לאכלו עם חלב, אבל אם הוכן אפשר לאוכלו עם חלב ממש.

לאשכנזים גם אם הוכן כבר, לא אוכלים עם חלב ממש, אבל אפשר לאכול מיד אחריו חלבי.

אם עברו 24 שעות מבישול הבשר:

לספרדים אפשר להכין לכתחילה חביתה כדי לאוכלה עם חלב ממש.

לאשכנזים לא מכינים לכתחילה כדי לאכול את החביתה עם חלבי, אבל אם כבר הוכן אפשר לאכול עם חלבי ביחד.

2. האיסור בקעקוע הוא רק בעשייתו ולא במציאותו, ולכן אין חובה להורידו. אבל מותר להורידו באופנים מסוימים, למשל בלייזר, אבל כאמור אם זה קשה מבחינה כלכלית או שזה גורם צער, אין שום חובה.

3. לא חושב שצריך לעסוק בזה ובטח לא להילחץ מזה.

באופן כללי מקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום.

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות ומחשבות מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים.

חלומות שווא ידברו.

אם אדם קם מוטרד מחלום, יש בהחלט מקום לעשות הטבת חלום כפי שמופיע בחלק מהסידורים, ותמיד טוב לתת צדקה.

4. אני חושב שתהלים זה ממש טוב לקרוא(ומומלץ גם ללמוד את המזמורים עם מפרשים כדי להבין מה שאומרים). יש גם ספרים טובים כמו למשל 'חובות הלבבות', 'אמונה וביטחון' של החזון איש ועוד.

אם יש צורך, לא להסס גם לפנות לגורם מקצועי מתחום הטיפול הרגשי.

בהצלחה רבה