ממנהגי טקס הנישואין

חדשות כיפה הרב דוד לוי 13/12/22 04:40 יט בכסלו התשפג

שאלה

שלום לכבוד הרב!

אני מתעתד בקרוב להינשא לבחירת לבי,

ויש לי 3 שאלות:

א. על איזו יד (הימנית או השמאלית) ועל איזו אצבע עונד החתן לכלה את הטבעת

כאשר הוא אומר לה: "הרי את מקודשת לי בטבעת זו כדת משה וישראל?

ב. האם הטבעות צריכים להיות קנויות מכספי החתן?

ג. כמה עדים והאם על החתן להמציא את העדים לטקס הנישואין? האם העדים צריכים להיות ממקורבי החתן או הכלה? או משניהם?

בתודה מראש!

תשובה

שלום לך ומזל טוב,

אני מקווה שהרב שעורך את החופה יסביר לכם את כל הדברים שבחופה ואולי גם ידבר איתכם על חיי הנישואין שאחרי החתונה.

א. על היד הימנית שלה. בד"כ על האצבע ואח"כ היא מעבירה אותה על יד אחרת - כל זה אינו חובה אלא מנהג. העיקר שיתן לה טבעת מכסף או מזהב טהור.

ב. חובה שהטבעת תהיה מכספו. אם זה לא כך אז היא אינה מקודשת והם אינם נשואים. מומלץ למשלמים באשראי, שהאשראי יגבה את התשלום עוד לפני החתונה.

ג.את החתונה צריכים לראות 2 עדים כשרים (שומרי שבת וכד') שאינןם קרובי משפחה לא של החתן ולא של הכלה וגם לא קרובים בינהם. העדים הללו הם עדי קיום ואם הם קרובים או אינם כשרים או שמישהו (כגון צלם) הסתיר להם את מה שהם צריכים לראות נתינת הטבעת ועוד דברים , הרי שהזוג אינו נשוי ועליו להתחתן מחדש

בברכה ובהצלחה דוד לוי