כשרות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 07/12/22 06:43 יג בכסלו התשפג

שאלה

שלום רב

אני בחורה מרקע חילוני (מרוקאים שומרי מסורת חלקית) ואני מארחת השבוע משפחה דתיה של בן זוגי. חשוב שהכשרות תהיה מוקפדת ואני לא מצליחה למצוא מידע "בשפה שלי". המטבח שלנו חלבי בלבד (צמחונים, מעולם לא היה בשר בבית בלי קשר) עם מוצרי חלב נוכרי , שאיתו אין להם בעיה. אנחנו צריכים להשתמש בתנור שלנו שנאפה בו רק חלבי (אנחנו הראשונים שהשתמשו בו) אבל אפינו בו בשבת. בנוסף, הכלים שלנו (סירים, סכו"ם, צלחות פורצלן). מה מהם צריך טבילה? טובים הכל?

אשמח לעזרה בנושא.

תודה מראש!

תשובה

שלום וברכה

ראשית, שישרה השלום והקשר ביניכם בשמחה ובטוב לבב.

קשה כמובן לענות תשובה מלאה לשאלה זו, אבל אנסה בשלושה "כללי אצבע":

א. קניית המוצרים: המוצרים צריכים להיות כשרים, גם כאשר מדובר בפירות וירקות, ויש לקנות אותם במקום כשר.

ב. כלי מתכת וכלי זכוכית צריכים הטבלת כלים. ליד רוב המקוואות יש מקווה קטנה להטבלת כלים (מבחוץ, ולכן זה פתוח כל הזמן) ואפשר להטביל אותם שם. בדיעבד, להם מותר לאכול אצלכם גם אם לא הכלים הוטבלו.

ג. לבשל ביום חול.

כל טוב ושמחה