מזגן במקום ציבורי בהלכה.

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 24/11/22 23:58 ל בחשון התשפג

שאלה

מה עושים בכיתה בעונת הסתיו , כאשר תלמיד מבקש להדליק מזגן על קור ולא כל כך חם בכיתה? איך מתגברים על זה , כדי להתחשב בדעת כולם ?

אם נדליק מזגן, אחרי כמה זמן - יתלוננו על קור ואם ימשיכו להתלונן חלק על חום -- למי שומעים ?

מה אומרים לתלמידים בכיתה ו' מבחינה חינוכית תורנית וערכית ?

האם יש סירטונים בנושא זה ? אשמח לקבל קישורים. בהקדם.

אשמח לקבל מקורות בהלכה בנושא זה. בבקשה. בהקדם.

בברכה ובתודה מראש ,

יגאל אלימלך.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

שאלות אלו הן תלויות הרבה במוסר והנהגות נכונות, אסור לאדם להזיק ולקלקל לחברו ולכן כל דבר שאפשר שיעשה ולא יפגע בחברו כך עדיף. לכן לעניין מזגן מכיוון שהתלמיד שקר לו יכול ללבוש עוד בגד חם והתלמיד שחם לו לא יכול להוריד עוד בגד וכדו' על כן הנטיה היא לומר שישאירו את המגזן ומי שקר לו שיתקן וילבש עוד בגד. אבל ברור שכל זה כאשר יש יחס טוב בין הנמצאים במקום וזה צריך להיות העיקר להביא את הילדים כולם לאהבה ואחווה ביניהם ואז יש מקום להתחשבות בין התלמידים. כאשר יש אהבה ואחווה יש גם שלום ורעות, אם אין אהבה ואחווה אין אפשרות של שלום ורעות.

אינני בקיא בסרטונים אבל היסוד כפי שכתבנו הוא שהכתה כולה תפעל ביחד והרמוניה להיות חברים טובים זה לזה, ומוכנים לעזור אחד לשני, ואם תתגדל אהבה ואחווה בע"ה גם יבוא השלום בין כל התלמידים.

חודש טוב ושבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ