למה אברהם לא התפלל על ועבדום ועינו אותם ארבע מאות שנה, כשם התפלל על סדום?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 23/11/22 08:54 כט בחשון התשפג

שאלה

שלום רב

למה אברהם לא התפלל על ועבדום ועינו אותם ארבע מאות שנה, כשם התפלל על סדום?

תודה

תשובה

שלום וברכה

שאלה יפה.

בקושי אנחנו יודעים לפרש את מה שכן כתוב בתורה.

ואיך נפרש את מה שלא כתוב בתורה ?

כמעט כל תשובה לסוג כזה של שאלה (למה הוא לא התפלל על העקידה ? למה יוסף לא גילה לאביו שהוא במצרים ? וכדו׳) היא ספקולציה, שהלא זה לא כתוב בתורה.

צריך רק להזכיר כי לדעת חז״ל במסכת נדרים גלות מצרים נאמרה לאברהם כתגובה על מעשים שהוא עשה - ועל כן לא שייך להתפלל על כך. אולם גם זו תשובה אפשרית בלבד.

כל טוב