בחירת סנדק

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 17/11/22 22:15 כג בחשון התשפג

שאלה

אשתי ואני בהתלבטות מי צריך להיות הסנדק של בננו הבכור.

אבי היה הסנדק בברית של בן אחותי, בעוד שאביה של אשתי לא היה סנדק מעולם.

קראנו כי נהוג שאביו של הבעל להיות הסנדק של הבן הבכור אך זה לא הכרח, וישנם מקורות שונים שגורסים כי צריך לתת למי שעדיין לא היה סנדק בחייו.

כמו כן, שני האבות מעוניינים להיות הסנדק ושניהם יפגעו במידה ולא יהיו הסנדק.

נשמח לעזרה

תשובה

שלום

נכון מה שכתבת לגבי המנהגים, אבל העיקר הוא שלא תהיה חלילה מריבה או קפידא בדבר.

לכן עצתי היא לדבר עם כל אחד מהם בנפרד (אתה עם אביך ואשתך עם אביה) ולהסביר שיש פה רגישות וחשש לפגיעה או לקפידא מהצד השני.

אם זה מצליח ואחד מהם מוכן למחול על כבודו, זה הכי טוב (וכדאי שהוא יידע שוויתור הזה הוא מעלה גדולה ועצומה, בטח לא פחות מאשר הסגולה להיות סנדק), וכמובן לכבד את המוותר בכיבוד חשוב אחר.

אם זה חלילה לא מצליח, אפשר שאולי תגשו יחד עם שניהם לרב שיעזור להכריע, או שתראו מי משניהם פחות ייפגע, ותתנו לשני.

כל טוב ושיהיה במזל טוב ובשלום ושלווה