הזכרה 11 חודשים-יום שנה

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 17/11/22 12:26 כג בחשון התשפג

שאלה

אמא ז"ל נפטרה בחו"ל בג באייר תשפ"ב ונקברה בארץ בז' באייר תשפ"ב- מתי ההזכרה ב11 חודשים ויום השנה לפי מנהגי יוצאי מרוקו?

תודה רבה על עזרתכם- תבורכו

תשובה

שלום וברכה,

א. אזכרת ה-11 יוצאת ב - ז' בניסן .

(יש הנוהגים לעלות לבית העלמין באזכרות של השנה הראשונה, גם כאשר הן חלות בחודש ניסן).

ב. לגבי אזכרת יום השנה הראשונה, בזה ישנה מחלוקת בין העדות השונות, האם עושים ביום המיתה או ביום הקבורה. בכל אופן במקרה שלכם, שישנם יותר משלושה ימים הפרש בין יום המיתה, ליום הקבורה, תעשו את האזכרה ביום ז' אייר שאז גם מסתיימות לכם מנהגי הלכות האבלות, לשנה הראשונה.

ג. לגבי השנים הבאות, תנהגו לעשות אזכרה על פי יום המיתה, ג' באייר.

שלא תדעו עוד צער,

ובשורות טובות