זרע לבטלה בזמן הריון

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 17/11/22 19:23 כג בחשון התשפג

שאלה

שלום רב,

רציתי לדעת האם מותר לבעלי להוציא זרע לבטלה בזמן שאני בהריון ?

מכיוון שהדבר ממש גורם לי אי נעימות ושריפה במקום ליום יומיים

ומשום כך אני לפעמים רוצה להתחמק ממנו לגמרי והוא מצידו לא מוכן להתפשר בלי תשובה מהרב

אשמח להבין בדיוק מה ניתן לעשות

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אדם מאמין נדרש לעיתים להקריב מתוך אמונתו.

בדורות קודמים היו שמסרו חייהם למען אמונתם.

מי שמקריב הנאות חומריות מתוך אמונתו הדתית חווה התעלות רוחנית גדולה.

לשאלה שלך: אני לא מכיר היתר להוציא זרע לבטלה לצורך פורקן מיני, גם אם קשה מאוד.

אחרי לידה יש לאישה דימומים טבעיים שנמשכים לעיתים חודש ויותר. בזמן הזה הבעל מתנזר בעל כורחו = קשה להיות יהודי!

בעניין הבעיה הגופנית שאת מתארת - כדאי להתייעץ עם רופא על סיוע מתאים.