התיקון של כל אחד

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 14/11/22 13:11 כ בחשון התשפג

שאלה

היי הרב,רציתי לשאול איך בעצם אפשר לדעת מה התיקון שלנן פה ,בעולם ה״שקר״? יש כאלה שאומרים מה שהכי קשה לנו לעשות זה נכון? לי לדוגמא יש קושי בנטילת ידיים וברכת המזון למרות שאני באמת מנסה להקפיד רק בזה אני מתקשה.. שאר הדברים עוברים חלק

תשובה

שלום

אני לא חושב שכל אחד יכול לדעת מה ה'תיקון' שלו.

אבל כל אחד בהחלט יכול לדעת מה התפקיד שלו.

התפקיד של אדם מעם ישראל זה להיות נאמן לתורת ישראל, ולהתקדם ככל יכלתו במידות טובות וביראת שמים.

בתוך הדבר הגדול הזה, אדם מוצא עם הזמן את הנתיב המיוחד שהוא צריך ללכת ולהשקיע בו, ואת הייעוד שלו להוסיף את החלק המיוחד שלו לתיקון העולם.

כל טוב ובהצלחה