תיקון הכללי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/11/22 15:48 כ בחשון התשפג

שאלה

היי כבוד הרב ,

רציתי לדעת מה הטעות המדוברת בתיקון הכללי ואם יש טעות למה אנחנו ממשיכים להגיד אותו עם הטעות . ראיתי שרב ענה לשואל שאלה שבמקום פרק קל"ז היה אמור להיות פרק קל"ו ובכל זאת ממשיכים להגיד עם קל"ז : אֵלּוּ הֵן הָעֲשָׂרָה קַפִּיטְל תְּהִלִּים: ט"ז ל"ב מ"א מ"ב נ"ט ע"ז צ' ק"ה קל"ז ק"נ כַּאֲשֶׁר כְּבָר נִדְפְּסוּ כַּמָּה פְּעָמִים רַק בְּסֵפֶר "סִפּוּרֵי מַעֲשִׂיּוֹת" נִדְפְּסוּ בַּפַּעַם הָרִאשׁוֹן בְּטָעוּת הַקַּפִּיטְל שֶׁל קל"ז עַל יְדֵי עִוּוּת הַמַּדְפִּיסִים וּמִשָּׁם נִתְפַּשֵּׁט הַטָּעוּת בְּכַמָּה סְפָרִים וְסִדּוּרִים שֶׁהֶעְתִּיקוּ מִשָּׁם

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

לצערי, אין לי את הכלים לענות על שאלה זו.

הרעיון של "תיקון הכללי" הוא שפה פנים חסידות ברסלב בלבד, וזה אינו מוכר במסורת של עם ישראל, ורק מי שבפנים יוכל לענות עליה.

כל טוב