חרדות ואשר יגורתי בא לי

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 13/11/22 06:40 יט בחשון התשפג

שאלה

שלום רב,

קראתי בעלון הידברות השבת, שצריך להתחזק באמונה וביטחון ולהרחיק מחשבות שליליות, מסיבות רבות שאחת מהן היא שמחשבות רעות אלו עלולות לעורר קטרוג בשמיים ולגרום למה שאנו חוששים ממנו, כמו שכתוב אצל איוב: "אשר יגורתי בא לי". שאלתי היא, האם אדם שיש לו חרדות ומחשבות טורדניות המאובחנות אצל פסיכיאטר גם צריך לחשוש מקטרוג כזה? זה הרי לא בשליטתו המלאה.

אני עצמי עם הפרעת חרדה, ונמצא בימים אלו בטיפול, שבע"ה יעביר את החרדה לחלוטין לבלתי חזור.

תשובה

שלום

מה שלא בשליטת האדם, כמו במקרה שתיארת, הוא לא נתבע עליו ואין לו בזה קטרוג.

הפנייה במקרה כזה לטיפול מקצועי הי המעשה הנכון והרצוי.

כל טוב