טבילה לאחר ניתוח כריתת רחם

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 16/11/22 13:07 כב בחשון התשפג

שאלה

אני צריכה לעבור ניתוח כריתת רחם+חצוצרות+צוואר רחם.

1. אם אני באה טהורה לניתוח אני צריכה לאחר הניתוח לטבול?

2. האם אצטרך לשמור על דיני הרחקה מהבעל לאחר הניתוח למרות שהייתי טהורה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

רפואה שלמה בתוך שאר חולי ישראל

אשה שנעקר הרחם וצוואר הרחם לא תראה דם ואם יהיה דם הרי זה דם מכה ולכן בעתיד היא תשאר טהורה, אבל לגבי השלב של אחר הניתוח כאן נראה שיש חשש שמא יש ברחם דם והוא יצא בזמן הנתוח ועל כן יש מקום לחוש אחר הנתוח שצריך ז נקיים ותטבול מיד בלא ברכה (אין צורך בהפסק טהרה)..

הִנְנִי מַעֲלֶה לָּהּ אֲרֻכָה וּמַרְפֵּא וּרְפָאתִים וְגִלֵּיתִי לָהֶם עֲתֶרֶת שָׁלוֹם וֶאֱמֶת:

ברכת ד' עליכם

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ