יש רבנים שעושים מופתים?

חדשות כיפה הרב דוד לוי 08/11/22 08:58 יד בחשון התשפג

שאלה

שלום,

בעבר בן משפחה שלי הלך לרב מסויים מבלי לתכנן והוא הופתע לגלות שאותו הרב ידע את שמות בני משפחתו מבלי שהוא סיפר. גם אנשים שמתו ליפני המון שנים, כמו שמות סבא רבה וכו'. זה אנשים שמתו ליפני יותר מ30 שנה ולא בארץ. פרט לכוחות על טבעיים כלשהם איני מוצא הסבר אחר לידע הזה. עקב הסיפור היוצא דופן גם אני רציתי פגישה עם הרב. כשרק התיישבתי, הרב אמר לי שהוא יודע על בעיה רפואית אישית שאנשים אחרים לא יודעים עליה ולא מבחינים בה. פרט לכך לא זכור לי שהוא אמר לי דברים נוספים בעלי ערך. לאחר אותה הפגישה רציתי להתייעץ עם הרב בקשר לנושא מסויים והוא נפטר.

כיום יש נושא מסויים שהייתי מעוניין להתייעץ עם רב. ועולה השאלה האם יש רב שעושה מופתים כיום?

חיפשתי באינטרנט באתר הזה ומצאתי מספר תשובות אחרות של רבנים, שמתאים שכיום אין עושי מופתים או שאם יש זה בסוד. ואני גם לא כל כך יודע מה זה אומר לגבי אותו הרב שאיתו נפגשתי בעבר.

תשובה

שלום לך,

אין לי הבנה במופתים.

הקב"ה מצווה אותנו "תמים תהיה עם ה' אלוקיך".

בתורה לא ראינו שיעקב אבינו הלך לברר היכן בנו הנעלם , יוסף, אצל עושי מופתים.

בהצלחה דוד לוי