קשר עם בן - בלי להתפשר על הצניעות

חדשות כיפה חברים מקשיבים 07/11/22 16:17 יג בחשון התשפג

שאלה

היי

אני שומרת נגיעה חצי שנה , דתייה לאומית בתנועת נוער

יש מישהו שיש לי רגשות אליו כבר 8 חודשים וגם לו אליי ..

לא התוודנו אחד לשני אבל הבנו מחברים וכו..

שנינו שומרים נגיעה ושנינו לא מחפשים חבר/ה כרגע אבל ממש קשה לי שלא לדבר איתו, כי אני גם באותה תנועת נוער איתו

יש בי גם חשש שאם ניהיה חברים אז לא נשמור נגיעה למרות שאנחנו חזקים בזה אבל עדיין קיים החשש

אני רוצה דרך למצוא שאני אוכל לתקשר איתו אבל לא להתקרב אליו יותר מדיי..

(ודרך מציאותית במיוחד לדור הזה ..)

אני אוהבת אותו מאוד ומעריכה אותו ורואה אותו גם כבעלי וגם לי הוא אמר שהוא ירצה משהו בעתיד ..

קשה לי פשוט לשמור את זה מה עושים? מה הדרכים?

אשמח לדברים מציאותיים

תשובה

שלום תהל!

הסיטואציה שאת מתארת נשמעת מורכבת, כל הכבוד לך שאת פונה אלינו ומחפשת פתרונות שיקדמו אותך, ורוצה להתמודד איתה בצורה הכי טובה.

שמירת נגיעה

ציינת שאת שומרת נגיעה, לפני הכל רוצה לשבח אותך ולהדגיש בחשיבות הנושא, זה נושא בוער בעיקר בדורנו, וההחלטה שלך חשובה ומשמעותית! היא מגנה עלייך ועוזרת ותעזור לך לבנות בעתיד קשר אמיתי ועמוק עם בעלך.

בניית קשר עמוק ומשמעותי

עולה מבין דברייך שיש ביניכם הערכה ורצון הדדי, זה שמח ולא מובן מאליו. המקום שאתם נמצאים בו הוא מקום טבעי ונורמטיבי ואת עוסקת בשאלה שמעסיקה רבות מבני הנוער בדורנו, כיצד ניתן לשמור את הקשר בצורה בריאה עד שנתחתן. מבין דברייך עולה שאת מבינה שהמטרה היא לייצר קשר טוב ואיכותי, בניין עדי-עד שכולל קשר נשמתי שבעתיד גם יבוא לידי ביטוי בצד הגופני.

אז אלו ההצעות שלי אלייך, מקווה שתמצאי מביניהן משהו שיעזור לך

1. קודם כל לחזק אצלך את המקום הבריא שלך, את ההבנה של החשיבות של בניית הקשר מתוך מקום בריא ופנוי, הייתי מציעה ללמוד עוד על הנושא, על שמירת נגיעה, על קשר בשלב שאנחנו עוד לא פנויים לחתונה, ידע זה כח, וזה נותן מוטיבציה להקפיד ולשמור יותר.

2. ציינת שאתם באותה תנועת נוער, אז אתם נפגשים הרבה, וגם יכולים לדבר, זה כיף ומעולה. הייתי מציעה פשוט לשמור את זה במסגרת תנועת הנוער, כשאתם עם עוד אנשים ויותר בצורה עניינית. לא חלילה כדי להדחיק את הרגשות, להפך, כדי שתוכלו לבנות הקשר כשתהיו פנויים אליו בעתיד.

3. להבין שזה קשה, זה לא פשוט, זה התמודדות כל רגע ורגע מחדש. כמה שזה קשה עכשיו, יהיה יותר טוב ובריא בעתיד. אבל חשוב לקבל ולהבין את הקושי. להבין שזה התמודדות ועם למידה וכלים נכונים זה אפשרי.

לסיום אומר, שההצעות ומה שכתבתי פה הם רק קצה הקרחון, זה נושא עמוק, חשוב ורב מימדים. הייתי מציעה לך להיעזר בסביבה הקרובה שלך, להיוועץ באנשים שקרובים אלייך ובעלי יותר נסיון, אולי גם הם חוו חוויה דומה, ויוכלו לעזור לך מניסיונם ומהיכרותם איתך.

וכמובן מוזמנת תמיד ליצור איתנו קשר באמצעים נוספים, נשמח לשמוע מה עזר לך ולהמשיך לעזור בהמשך. אפשר כאן באתר בשאלה חדשה:

makshivim.org.il/ask-away

וגם במוקד הווטסאפ - 052-468-3927 ובמוקד הטלפוני - כוכבית 8298.

המון בהצלחה!

ברכתיה

מוקד חברים מקשיבים