קיום אזכרה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 08/11/22 08:40 יד בחשון התשפג

שאלה

בעלי נפטר ב ג כסלו תשפב.

קיימנו אזכרה של 11 חודשים בתשרי, 12 חודשים בחשוון (שנה מעוברת).

אנחנו צריכים לקיים אזכרה נוספת של 13 חודשים בתארי לא יוכל להית בתאריך זה, האם נוכל להקדים את האזכרה ליום כח בחשוון?

בתודה מראש,

תשובה

מהשמים תנוחמי,

בעלך נפטר ב ג כסלו ולפיכך עיקר האזכרה שלו בכל שנה זה ג כסלו. אין זו 13 חודש אלא יום השנה.

אזכרה פירושה לימוד תורה אמירת קדיש ומעשים טובים באותו ביום בדיוק. גם אם זה בשבת או ביום כיפור או בכל יום אחר - ואין לשנות.

אזכרות 11 חודש ו 12 חודש אינן חשובות כל כך כמו יום השנה. רבים אינם נוהגים זאת ומי שנוהג יכול להקדים. {או לאחר ב 11 חודש}. אני אינני רואה ענין גדול בהם ואינני נוהג אותם.

את אזכרת יום השנה לא נכון להקדים.

אם רוצים ללכת לבית העלמין אין שום חובה אז ניתן להקדים את ההליכה לשם.

מהשמים תנוחמי

דוד לוי