הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/11/22 09:16 ח בחשון התשפג

שאלה

שלום לך כבוד הרב רציתי לשאןל אותך שאלה , אקדים קודם ואומר שאני לא דתיה , אתמול ראיתי סרט על אנשים הומסקוסאלים שהתחתנו עם אשה ואחר כך התגרשו כי היה להם קשה לחיות עם אשה , ורציתי לומר שאני לא מבינה מה הקושי , הרי אהבה זה לא משיכה , וסקס זה חלק מינורי וקטן ביחסים , מה שחשוב שהבן זוג אוהב ומעריך , כלומר לדעתי כדי להתחתן לא צריך בכלל להיות משיכה אלא רק אהבה , סקס זה דבר שלא מביא התעלות והנאה לאורך זמן לעומת זאת מילה טובה והערכה זה יותר מהנה ...כלומר -אני חושבת שמשיכה לא קשורה למערכת יחסים זוגית , מה שחשוב זה אהבה וכבוד, כלומר שאדם צרחך להתחתן גם בלי משיכה כי זה לא חשוב , רק אהבה זה המרכיב העיקרי , האם אני צודקת ?

תשובה

שלום וברכה

כשאנו עוסקים בבני אדם – כל הכללה היא בעייתית, כי אנחנו כמובן שונים האחד מהשני.

ברם, יש גם דברים כלליים שהם נכונים, אם כי לא לכל בני האדם:

המיניות היא חלק בלתי נפרד מהזוגיות.

את מתארת הפרדה גדולה בין מיניות ובין אהבה. ברם, אצל רוב בני האדם זה לא כך. הקשר בין בני זוג נעשה על פני כל הרבדים שלנו – גם האהבה הנפשית וגם האהבה הגופנית. בכל הרבדים אין מדובר בחלק מינורי וקטן ביחסים, אלא בחלק עוצמתי מאוד. את צודקת מאוד בקביעתך שלאהבה מקום מרכזי ואולי עילאי, אולם אין פירושם של דברים שהגופניות היא שולית.

וכשהמשיכה הגופנית לא קיימת – ישנן בעיות קשות מאוד מאוד ברוב המקרים של הזוגיות.

ועל כן, רוב מוחלט של בני האדם מבקשים גם את האהבה וגם את המיניות.

כל טוב ויישר כוח