נסיעה ערב שת ונתקע סמוך לשקיעה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/10/22 20:10 ד בחשון התשפג

שאלה

נסעתי בערב שבת ובשקיעה עוד לא הגעתי ליעד והמקום שנעצרתי סמוך לכפר ערבי האים אפשר להמשיך בנסיעה מצד מקום סכנה או שצריך ללכת ברגל במציאות הלכתי ברגל שש שעות בכבישים חשוכים בלי מים אשמח לתשובה מפורטת נב גם לדיני טילטול באותו זמן ולענין תחום שבת אלפיים אמה או לשבות במקום

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אפשר להמשיך לנסוע, להשתדל במהירות קבועה כדי למעט בעצירות, אבל מכיוון שליד כפרים ערביים זו סכנה אפשר לעשור על איסור דרבנן ואם אפשר בשינוי עדיף, עד מקום שגרים בו יהודים, ואז לרדת ולבקש ארוח וכדו'.

אם יצאת מאוחר יש לעשות תשובה על כך שיצאת לאחר הזמן.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ