בת 27 ולא מרגישה רצון להתחתן

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 27/10/22 07:01 ב בחשון התשפג

שאלה

שלום רב.

אני בחורה בת 27. התחלתי לצאת לפני 3-4 שנים. העניין הוא שמעולם לא הרגשתי רצון להתחתן. נישואים תמיד היו נראים לי כעול. משהו שדורש ממני לוותר על הנוחיות והחופש שלי.

הסיבה שאני כן יוצאת עם בחורים, הינה מכיוון שהסביבה מאוד לוחצת עלי, ואני עצמי חוששת שאתחרט על זה אחר כך. אבל דווקא החשש מהנישואים גורם לי לפסול כל בחור שאני יוצאת איתו מסיבות הגיוניות לכאורה, אבל מאחורי זה מסתתר פחד עמוק.

אני לא יודעת מה לעשות. ברור לי שזה לא תקין, אבל לא מצליחה לשנות את התחושה הזאת.

תשובה

שלום

ברור שהסיכוי להצליח להתחתן ככה הוא ממש נמוך, וגם אם זה יקרה, זה יכול להשפיע על חיי הנישואין.

מה שאת צריכה לדעתי זה ייעוץ מאשת מקצוע מהתחום הרגשי, שתסייע לך להעמיק ולהבין מאיפה הפחד העמוק הזה נובע ואיך נכון להתמודד איתו.

בע"ה אחרי סיוע כזה תוכלי לגשת לעניין בצורה בריאה יותר ובע"ה תזכי לבנות בית נאמן בישראל.

בהצלחה רבה