שמירת העיניים עם כיבוד הורים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 23/10/22 07:31 כח בתשרי התשפג

שאלה

בס"ד .

שלום כבוד הרב, רצוני מאוד לכבד את הורי אך מצד שני גם לשמור על העיניים.

ולפעמים אבי מבקש ממני שאעזור לו בקניות לבית, אך אני יודע שאכשל בשמירת העיניים.

מה עליי לעשות?

תשובה

שלום

אני חושב שיש שתי אפשרויות:

א. שלפני כל קניה כזאת תחזק את עצמך להשתדל לשמור על העיניים, ובזכות המצווה החשובה של כיבוד אב זה יצליח, וגם אם חלילה יהיו מקרים שלא תצליח, אז אתה קצת נחשב אנוס, כי עשית את מאמציך

ב. לפתוח את הנושא בשיחה גלויה מול אבא, ולהסביר לו שאתה מאוד רוצה לעזור, אבל זה קשה לך.

חושב שזה אפשרי?

אשמח לתגובתך