אני רבתי עם מישהו ולא יודע מה לעשות

הרב ירון אנגלמאייר הרב ירון אנגלמאייר 01/11/22 19:30 ז בחשון התשפג

שאלה

שלום,

רבתי עם אמא שלי על דבר קטנטן. כבר שכחתי למה. השאלה שלי היא האם זה פוגע בנשמה שלי כאשר היא תעלה למעלה? למרות שהסליחה התקבלה?

תשובה

שלום רב,

קורה שרבים עם ההורים, העיקר וחשוב מאוד שגם אם זה קורה, רק מתוך כבוד רב והכרת הטוב כלפיהם.

במידה והייתה פגיעה מילולית חשוב להביע חרטה אמיתית יחד עם בקשת הסליחה כלפי ההורה, ואחר כך לחזור בתשובה לפני ה', היינו להתוודות בפניו, להביע חרטה ולהצהיר על ריחוק מהחטא להבא, כמו שהרמב"ם כותב בהלכות תשובה.

בהמשך דבריו הוא כותב שבעל תשובה אמיתי אל ידמה שהוא נשאר רחוק מה', אלא אדרבה אהוב הוא מאוד לפניו יתברך.

בברכה ובהצלחה,

ירון אנגלמאייר