בציעת הפת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/10/22 11:39 כו בתשרי התשפג

שאלה

לאחרונה שמעתי שאם יש לי חלה קטנה וחלה גדולה בוצעים את הקטנה. זה נכון? מדוע?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

לא הכרתי מנהג כזה.

בגלל השאלה שלך בדקתי ומצאתי על חלות קטנות ב'פניני הלכה':

"המצווה היא שהבוצע יאחז בעת ברכת 'המוציא' את שתי החלות בידיו, אבל מספיק שיבצע אחת, כי בזה שאחז את שתי החלות בעת הברכה, קיים את המצווה לבצוע על לחם משנה. וכך כתבו הרמב"ם ורש"י, וכן נפסק ב'שולחן ערוך' (רעד, א).

ויש אומרים שהמצווה לבצוע את שתי החלות, וכן נהגו השל"ה והגר"א. והרוצים לנהוג כך, טוב שיכינו לעצמם חלות קטנות כדי שיוכלו לסיים אותן בסעודה.

והמנהג הרווח לבצוע חלה אחת".

https://ph.yhb.org.il/01-07-03/