דיני אבלות אשה הרה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/10/22 17:22 א בחשון התשפג

שאלה

בחודש הבא יתקיים יום השנה הראשון לפטירתה של אמי ונקיים את האזכרה

1. האם מותר לי לערוך מסיבת יום הולדת לבתי בת השנה כשבועיים לפני האזכרה, כלומר לפני תום 12 החודשים?

2. אני בתחילת הריון, האם מותר לי להכנס לבית העלמין?

תשובה

שלום וברכה

ראשית, המקום ינחמכם.

א. מסיבת יום הולדת: באופ כללי, גם לילדים של הורים אבלים מגיע יום הולדת, ועל כן מותר לעשות יום הולדת בשנת אבל. אולם, בשל העובדה שמדובר ביום הולדת של שנה, שהוא חסר משמעות של ממש לגבי הילד - נכון יותר להימנע.

ב. מותר לאישה הרה להיכנס לביתה הקברות. רק מי שנוהגת בכל מנהגיה על פי תורת הסוד תימנע מלהיכנס כשהיא הרה.

כל טוב ושמחה