ז כיתה בתחילת ארגון בחודש מעורבים ריקודים קידודים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 20/10/22 16:21 כה בתשרי התשפג

שאלה

נעים מאוד.אני מדריך בבני עקיבא שבט מעלות)כיתה ז( ובקרוב ממש מגיע חושש ארגון ויש לי שאלה.

בחודש ארגון יש ריקוד בנים ריקוד בנות ובחלק מהשבטים יש ריקוד מעורב הריקוד לא מתערבב בין הבנים והבנות זה פשוט שתי קבוצות עושים את אותו הריקוד עם מרחק קטן.

מה דעתך על זה האם מכיוון שהבנות עברו גיל מצווה זה בעייתי או שמכינות שהבנים עדיין לא גיל מצווה הכל בסדר

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

יש לעשות מחיצה בין שתי הקבוצות שלא יראו קבוצה זו את השניה. לתפארת בנ"ע ששבת הארגון תהא על פי כל כללי ההלכה. ובייחוד הנקראים על שמו של ר' עקיבה וקדושתו.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ