לבטלה זרעערז

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 20/10/22 16:28 כה בתשרי התשפג

שאלה

היי כבוד הרב שמי אורן כהן ואני בן 14 רציתי לשאול אותך כיצד ניתן לתקן זרע לבטלה אני כל כך רוצה לתקן את המעשה הזה שעשיתי כמה פעמים בשנים האחרונות לכן ראיתי ביוטיוב סרטונים המסבירים כיצד ניתן לתקן את הטעות שעשיתי וכולם אומרים שצריך לחזור בתשובה או לצום הרבה ימים אבל הבעיה היא שאני בן 14 חילוני זאת אומרת אני כן מניך תפילין ומקפיד על ברכת השחר אבל אני לא חרדי מה שאני רוצה לשאול זה האם יש דרך לתקן את החאת הזה מבלי לחזור בתשובה?

תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

דרכי תשובה לא ננעלות לעולם, תמיד יש דרך לעשות תשובה. תחילה צריך להכיר את הבעיה ולהבין מדוע חומרת הוצאת ז"ל הוא דבר חמור כל כך. ולאחר מכן יש להתוודות על כך בוידוי ולהתחרט ויקבל על עצמו שלא יחזור לזה החטא. אמנם יש כאלו שהזקיקו צומות וכדו', אבל זה כבר תלוי בכל אדם ובכוחו ובאפשרויות העומדות לפניו. רק אדם שמכיר אותך אישית ומכיר את מצבך האישי יכול להדריך אותך. אולם כדאי שתקרא את הספר של הרב יהושע שפירא "אשיב ממצולות" שיכול לפתוח לך הבנה חדשה ונרחבת בנושא מורכב זה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ