בחירות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 19/10/22 17:37 כד בתשרי התשפג

שאלה

שלום,

ניתנה לי אםשרות לעעבוד כמשכנע בבחירות למלפגת יש עתיד, לחלק פלייארים וכד'. האם מותרר דהיינו נחשבת כמפלגה שאנחנו לא רוצים להצביע לה ולכן יש בעיה או שבמילא יהיו אנשים שיעבדו בזה אז אפשר?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

לדעתי מותר לאדם לעבוד ולהתפרנס במקום שהוא לא מזדהה עם דרכו בתנאי שאין בכך סיוע לעוברי עבירה. כלומר אי אפשר לעבוד במקום שעוסקים בו בגזל או בחילול שבת וכד'

מפלגת 'יש עתיד' כמו רוב המפלגות הציוניות כשרה מבחינה זו. בין חבריה נמנים גם אנשים דתיים. לכן לא נראה לי שיש פסול להתפרנס מעבודה במפלגה.

מוזר לי שהמפלגה מעסיקה פעילים לבחירות שאינם מאמינים בדרכה של המפלגה.