העברת בית מזוזה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 19/10/22 16:46 כד בתשרי התשפג

שאלה

בוקר טוב כבוד הרב,

אני גרה בשכירות וראיתי שאין לי בית מזוזה בחדר.

רכשתי בית מזוזה אבל אוכל להעביר את בית המזוזה אל הבית השכור רק בשבת או שאוכל לחכות לשעון חורף ואז אוכל אולי להחזיר את בית המזוזה בצאת השבת.

השאלה שלי היא, אם אני ממילא נוסעת בשבת לבית השכור אני יכולה לקחת איתי את בית המזוזה ולקבע את המזוזה בצאת השבת או שכדאי להעביר את בית המזוזה בצאת השבת (מתי שייצא בהתאם לשעון חורף) ובינתיים להיות רק עם קלף מזוזה בחדר.

תודה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין צורך בבית מזוזה אם את גרה לבד בחדר. בודאי שמהודר יותר לשים בית מזוזה אבל אין חיוב. לכן כשהדבר יתאפשר ללא חילול שבת תביאי את בית המזוזה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ