חתונה ללא משפחה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 19/10/22 16:53 כד בתשרי התשפג

שאלה

ערב טוב לכל הרבנים. אשמח להתייעצות חשובה.

אני בת 25 ומתכננת להתחתן עם בן הזוג שלי.

הקשר עם המשפחה שלי קרוב לעשר שנים לא כל כך טוב, עם אמא שלי כמעט ולא בקשר. המון שנים שאני לא חיה בבית שלה.

יש לי הרגשה שגם ברגע שאקום ואתחתן לא תהיה תמיכה מצד המשפחה שלי דבר שנורא כואב וקשה לי. לבן הזוג שלי יש משפחה גדולה ברוך השם ומהצד שלו יבואו.

אך יש בי פחד שהמשפחה שלי לא תגיע. דבר שגם יתקבל לפי דעתי בעין לא יפה מצד המשפחה של בן הזוג.

מה לעשות במצב כזה? לקיים חתונה ומי שרוצה להגיע שיגיע? וגם אם כן איך להתמודד עם חוסר התמיכה. איך לקיים חתונה בלי משפחה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

ברכת מזל טוב לנשואיך, שתזכי להקים בית נאמן בישראל.

ברור שכאשר אין משפחה תומכת יש הרגשת חולשה ואפילו מעט עלבון, אבל צריך לדעת שרק את ובן זוגך מתחתנים לא המשפחות. על כן שימי את עיקר מחשבותיך ליחס לבן הזוג שתהיו מאושרים ביחד וביחוד בליל החתונה.

ראוי להזמין את כולם ללא הבדלים, חז"ל אומרים שחתן וכלה ביום חתונתם נמחלים כל עוונותיהם והם טהורים ונקיים, לכן זה זמן מצויין לפתוח דף חדש ויחסים חדשים מתוך טהרה.

בכל מקרה ראוי לדאוג שיהיו לך חברות רבות שיבואו לשמח אותך, וזה בודאי יחזק אותך.

עוד פעם ברכת מזל טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ