החזרת ספר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/10/22 19:40 יז בתשרי התשפג

שאלה

שלום,

יש אצלי ספר של בחור שיצאתי איתו לפני יותר משנה

ניסיתי להחזיר לו את הספר בזמנו אבל אנחנו גרים בערים שונות ולכן הוא לא יכל לבוא ולקחת כנראה.

אני רוצה לציין שהתברר שהבחור היה במילים עדינות, לא בחור טוב והתנהג אליי מגעיל ונגמר לא טוב ביננו.

שאלתי אותו אם הוא רוצה את הספרים, לקחת אותם והוא אמר בהתחלה מספר פעמים שאני אשמור אותם והוא לא רוצה אותם ואמרתי לו שאין לי מה לעשות איתם ואני לא רוצה לשמור אותם ואז הוא אמר שכשהוא יגיע לעיר הוא ייקח אותם

עברה יותר משנה והוא לא דרש או בא לקחת.

האם אני יכולה לתרום אותם לספרייה ולהיפטר מהם?

אני לא מעוניינת לדבר איתו

תשובה

בס"ד

שלום רב,

נראה לי שצריך כאן פתרון טכני יבש.

תשלחי לו הודעה לקונית: "מה הכתובת שלך? כדי להחזיר לך בדאר את הספר שלך".

תגשי לסניף דואר ותשלחי לו את הספר בחבילה.

לפי מה שאת כותבת כאן - שאת רוצה לסיים את העניין הזה, שווה לך להשקיע שקלים מעטים ולגמור את העניין בהרגשה טובה.

נ.ב.

המסקנה היא לא לשאול שום דבר, וגם לא לקבל מתנות כאשר נמצאים בדייט עם מישהו, זה רק מסבך כאשר מחליטים לסיים.