כיבוד הורים בגיל בגרות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 16/11/22 12:48 כב בחשון התשפג

שאלה

שלום הרב,

אני בחורה בת 20, ולא מעט פעמים יוצא שאני רוצה ללכת לכותל אך ההורים שלי מונעים בעדי בעקבות מצב בטחוני מתוח.

עד כמה עלי להקשיב להם?

אני מבינה את המורכבות והמתח הבטחוני, ויודעת היטב כמה שצריך להזהר. האם אין גבול למצות כיבוד הורים במצב כזה?

תודה רבה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הלכתית אין חיוב כבוד אב ואם בדבר שאין לו השפעה ישירה על ההורים, ולכן אין חיוב לשמוע בקולם. אבל מצד שני אסור לצער את ההורים, על כן המסקנה היא שאת יכולה ללכת לכותל אבל בזמנים שההורים לא יודעים או לא שמים לב לכך. את תהי בכותל והם לא יצטערו.

תהיו תמיד בשמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ