האם מישהו שהיה נשוי בנישואין אזרחיים ועוד לא התגרש רשמי יכול להתחתן עם מישהו אחר כדת משה וישראל

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 11/10/22 21:37 טז בתשרי התשפג

שאלה

שלום, אני מכיר מישהו שהתחתן בארה"ב בנישואין אזרחיים (אבל לא היה גר עם האישה) ונמצא בתהליך גירושין. עדיין לא קיבל את הגירושין באופן רשמי והוא רוצה להתחתן עכשיו עם מישהי כדת משה וישראל. האם יש בעיה להתחתן אם הוא עבר נישואין אזרחיים אבל אף פעם לא היה יחד עם האישה שהוא התחתן איתה?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

גם מי שנישא בנישואים אזרחיים חייב לתת גט לאישתו כדי שירשם שהוא גרוש.

עיין בקישור: https://www.zomet.org.il/?CategoryID=262&ArticleID=242#_Toc175392965